Skip navigation

Obnova starejše hiše

Moč dviga vlage

Osnova vsake obnove starejše hiše se začne pri temeljih, kjer je potrebno zagotoviti statično stabilnost (nosilnost) in hidroizolacijo. Marsikatera starejša hiša - na podeželju pa večina - je bila zgrajena tako, da so »temelje« postavili na »koprive«. Temelji so v tem primeru večji kamni, koprive pa oznaka, da so graditelji le odgrnili zemljo v globino nekaj 10 cm (odvisno od nosilnosti terena in globine prsti). Hidroizolacije v takih primerih seveda ni bilo. Take hiše še vedno srečamo pri obnovah.

Načeloma velja, da je potrebno za obnovo starejše hiše narediti projekt kot za novogradnjo. Investitorju se to preprosto izplača, saj mu bo projektant na papirju rešil vse probleme s statiko, hidroizolacijo, termoizolacijo oboda stavbe, stavbnega pohištva, razporeda prostorov, ogrevanja, razsvetljave, dimnikov, vodovoda, itd.

Dopolnjevanje

V projektu za obnovo hiše rešimo vse probleme s , hidroizolacijo, termoizolacijo stavbe, stavbnega pohištva, razporeda , ogrevanja, razsvetljave, dimnikov, vodovoda , itd.

Enable JavaScript